vrijdag 3 februari 2012

Dan zo ineens is het er, schaatskoorts XL. Voorafgaand aan dagen van 'koud hé?' Blijkbaar was het dan toch aan het vriezen. De voorraad schaatsen was al wel gecheckt en ik was al bezig met vernieuwing, maar het kwam net iets te vroeg. Shit, waar haal ik zo snel nog maatje 34 vandaan? Heel Nederland heeft blijkbaar zo'n zelfde soort jongen in huis.

De horror winter is begonnen, de ijstijd staat voor de deur. Met z'n allen lekker klagen over de kou en vandaag komt daar een pak sneeuw bij. Wat hebben wij Nederlanders nog meer nodig?
Lange file's en het OV wat geen kant meer op kan. Nederland ontregelt en mopperend voor de haard. De kinderen happen sneeuw en glijden over mooie ijsbanen. Alleen die zijn blij.
Wij grote mensen hebben geen tijd voor die lol.

Aankomend zomer gaan we weer mopperen over de regen, de tegenvallende zon en de vakanties die letterlijk in het water vallen. Zalig, al het gemopper. Het ideale weer is maar vier dagen per jaar en dan moet je nét vrij zijn, anders mopperen we over 'het is alleen mooi weer als we moeten werken'.

Vandaag eerst maar eens gaan mopperen over de kou en de vele sneeuw. En als er géén sneeuw valt mopperen we daar maar over. De zon die gaat schijnen is irritant als je aan het rijden bent.

De tien jarige zoon moppert alleen maar over zijn maatje 34. Die wil alleen maar schaatsen. Zon, wind, sneeuw? Gewoon schaatsen, glijden en pret maken. Die komt half bevroren rond een uur of half zes thuis, met rode wangen en gezonde honger. Met vet coole verhalen over hoe leuk het was, wat ze gedaan hebben en die sneeuw joh!!

Welkom winter, welkom kinderpret, welkom pakken sneeuw en Siberische kou!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten